Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Vonnis arbeidsrecht kan per Rechtbank verschillen

vonnis arbeidsrecht

Emoties in een arbeidsconflict

Een arbeidsconflict kan flink hoog oplopen. Daarbij lopen ook de emoties van beide partijen vaak hoog op. Dat leidt dan weer tot onrealistische eisen en verwachtingen. “We gaan gewoon een miljoen eisen”.
En dan moet de rechtszaak nog starten. Dan blijkt dat dat miljoen er niet in zit. Sterker, dat er misschien wel helemaal geen recht op een vergoeding is. Of andersom: dat die werknemer toch niet ontslagen mag worden.

Fikse verschillen tussen oordeel Rechtbanken

Het blijkt dan nogal verschil te maken bij welke Rechtbank de zaak aanhangig is gemaakt. Een nieuwe zoekmachine voor het arbeidsrecht maakt het mogelijk gepubliceerde ontslagzaken te doorzoeken en een vergelijking te maken tussen de uitspraken. Daaruit blijkt dat er fikse verschillen bestaan tussen de verschillende Rechtbanken. Dat kan gaan om de hoogte van een toegekende vergoeding, maar bijvoorbeeld ook om de gemiddelde duur van een zaak of het al dan niet toestaan van een ontslag.

Winnen of verliezen in het arbeidsrecht – een dubbeltje op zijn kant

Ga je als werkgever of werknemer naar de rechter dan wordt het afwachten. Wachten tot de zaak behandeld wordt. En dan afwachten welke kant het “dubbeltje valt”. Winnen of verliezen? Een tussenweg is er in de regel niet.

Mediation in arbeidsrecht: samen de regie houden

Bij de mediator is die tussenweg er wel. De partijen houden samen zelf de regie, niet een derde persoon (rechter) op afstand. Partijen maken ook samen afspraken. Dat wil niet altijd zeggen dat je 100% je zin krijgt. Maar wél dat er een oplossing komt waar je mee verder kunt. Waar je zelf invloed op hebt gehad. En niet hoeft af te wachten.
Dát kan een boel stress voorkomen.

Bron: Trouw

Heeft u een probleem met uw baas? Of met uw medewerker?

Neem vandaag nog contact met ons op!

https://www.veldink-partners.nl/contact/

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug