Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Het familiebedrijf overnemen, een hele onderneming!

Goede zakelijke afspraken, juist in de familie

Je wilt het bedrijf van je ouders overnemen, maar hoe regel je dat? Het klinkt zo vanzelfsprekend: het familiebedrijf wordt overgenomen door dochter of zoon. Toch is het belangrijk goed na te denken op welke manier je de zakelijke relatie wilt regelen.

Emoties rond het familiebedrijf

Bij de overname van een familiebedrijf speelt niet alleen de zakelijke kant. Er is ook een emotioneel aspect. Ouders hebben het bedrijf opgebouwd en willen dat op een goede manier doorgeven aan de volgende generatie. Dat betekent ook: loslaten. En dat is niet altijd eenvoudig. Bovendien blijf je familie en die relatie wil je goed houden

De rol van de partner in het familiebedrijf

Neemt de zoon of dochter het bedrijf samen met zijn of haar partner over? Of gaat die partner meewerken in het bedrijf? Dan is het extra belangrijk om zaken goed vast te leggen. Welke rol krijgt de partner? Wordt hij of zij mede-eigenaar? En wat als er onverhoopt een relatiebreuk komt? Hoe kun je daar rekening mee houden?

Begeleid familieberaad

Het is verstandig om vooral tijdig en op een open manier met elkaar in gesprek te gaan en de verschillende toekomstscenario’s te verkennen.

Wij kunnen u daarin begeleiden door samen met u de verschillende mogelijkheden af te wegen. En daarna de juridische kant van afspraken vast te leggen. Dat kan bijvoorbeeld in een stappenplan, een overeenkomst, een toekomstschets met voornemens en bedoelingen of in een familiestatuut. Denk ook aan de rol en positie van andere familieleden, bijvoorbeeld kinderen of broers en zusters.

Wilt u het familiebedrijf overnemen of overdragen?

Neem gerust contact op om vrijblijvend te bespreken op welke manier wij u van dienst kunnen zijn.

https://www.veldink-partners.nl/contact/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug