Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Alimentatie index 2024

alimentatie

Verhoging alimentatie

Alimentatie, letterlijk “levensonderhoud” , is het bedrag dat een expartner betaalt voor het levensonderhoud van zijn kinderen en of zijn ex-partner.

De alimentatieindex voor 2024 bedraagt 6,2%. Dat betekent dat in principe alle alimentatiebedragen met 6,2 % verhoogd moeten worden.

Elk jaar veranderen de kosten van levensonderhoud.  Ook de lonen en uitkeringen veranderen. Daarom veranderen ook jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie mee. Dit heet indexering van alimentatie.

Indexcijfer alimentatie

Elk jaar veranderen alimentatiebedragen op 1 januari met een percentage. In 2023 was dat 3,4%. Het percentage hangt af van de jaarlijkse stijging of daling van lonen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent dit cijfer. Hierbij kijkt het CBS naar de salarisontwikkeling bij bedrijfsleven, overheid en in andere sectoren.

Zelf aanpassen of vragen aan te passen

De verhoging wordt niet automatisch doorgevoerd. U moet deze zelf aanpassen of, als u alimentatie ontvangt, uw ex-partner verzoeken deze aan te passen.

Gewijzigde omstandigheden – aanpassing alimentatie

Zijn uw omstandigheden ingrijpend gewijzigd dan is het mogelijk aanpassing van de alimentatie te vragen. Dat kan via de rechter. Maar uiteraard kunt u daar ook sámen nieuwe afspraken over maken.  Neem vandaag nog contact op voor een gratis advies!

https://veldink-partners.nl/contact/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug