Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

MEDIATION, HOE MOET DAT NU IN CORONATIJD?

We leven met elkaar in een onzekere tijd. Het dagelijks leven is ingrijpend veranderd. Tegelijkertijd gaat dat dagelijks leven ook door.

En, hoe alles ook overschaduwd lijkt te worden door de coronacrisis, de intermenselijke problemen zijn niet plotsklaps verdwenen.

Er kan nog steeds, of juist nu, behoefte zijn om samen tot de oplossing van een arbeidsconflict te komen. Of het is nu echt duidelijk geworden dat het huwelijk of de relatie geen toekomst heeft.

FYSIEKE AFSPRAAK WEL MOGELIJK, MAAR SOMS LASTIG

Normaliter zou dan een fysieke afspraak met de mediator gemaakt worden. Dat is op dit moment  nog steeds mogelijk, maar lastiger dan normaal te realiseren.

ALTERNATIEVE OPLOSSINGEN

Wij bieden u enkele alternatieve oplossingen.

  • Mediation digitaal
  • Uw scheiding zelf regelen onder begeleiding van de jurist

MEDIATION DIGITAAL

Mediation kunnen wij digitaal aanbieden door gebruik te maken van een beveiligd programma, bijvoorbeeld via de zogeheten “zoom-omgeving” of “ooVoo-omgeving”.

Dat is te zien als een vorm van online één op één of met meer mensen tegelijk een gesprek voeren.  Samen in gesprek dus, net als aan een echte tafel .

Om op deze manier met elkaar in gesprek te gaan moet iedere deelnemer beschikken over een computer met internet en webcam en basis computervaardigheid. U hoeft zelf niets te installeren.

Wij spreken daarvoor een tijdstip af en sturen u een uitnodiging met een inlogcode. Bel of mail ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Dat is dus anders dan “online mediation” dat wij ook aanbieden.  https://www.veldink-partners.nl/mediation-online/

Voor deze digitale vormen van mediation kan, onder de geldende regelingen, een verzoek worden ingediend bij de Raad voor de Rechtsbijstand voor een zogenoemde “toevoeging”.

UW SCHEIDING ZELF REGELEN ONDER BEGELEIDING VAN DE JURIST

Gaat het om een scheiding dan is er nog een andere optie: Uw scheiding zelf regeling onder begeleiding van de jurist.

ZELF SAMEN EEN CONVENANT INVULLEN

Misschien heeft u zélf voldoende kennis en deskundigheid om samen een (concept) convenant op te stellen op basis van een model. U bent in staat samen afspraken te maken, maar wilt toch graag een juridische toets om zeker te zijn dat u niets vergeet. Of bepaalde consequenties over het hoofd ziet.

Dan kunt u wellicht zelf uw scheiding regisseren, waarvoor wij “beschermd zelf scheiden” faciliteren.

Wij kunnen u op de volgende manier faciliteren:

  • U ontvangt van ons een eenvoudig model convenant dat u samen invult
  • Eventuele vragen die u tegenkomt bij het invullen kunt u voorleggen aan onze juridisch specialist/scheidingsdeskundige
  • Wij beoordelen het convenant op juistheid en volledigheid en geven zo nodig advies ten aanzien van de te maken afspraken
  • Wij zorgen dat het echtscheidingsverzoek en het convenant via een advocaat waarmee wij samenwerken bij de Rechtbank wordt ingediend.

Om rekening mee te houden (beschermd zelf scheiden):

  • deze mogelijkheid is praktisch gezien alleen mogelijk als er geen minderjarige kinderen zijn.
  • voor deze vorm van dienstverlening kan geen beroep worden gedaan op een bijdrage van de Raad voor Rechtsbijstand (een zgn. toevoeging).
  • dit is geen (vorm van) mediation maar juridisch advies, de regels van mediation gelden hiervoor niet.
  • ook voor deze optie kan een all-in tarief worden aangeboden.

Vraag gerust meer informatie over onze mogelijkheden !

Een gratis kennismakingsgesprek kàn!

Neem snel contact op

Bel mij terug