Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

WAAROM MEDIATION?

Mediation is een effectieve en duurzame methode om gezamenlijk tot een oplossing van problemen te komen. Mediation biedt grote voordelen ten opzichte van een gang naar de rechter.
Bij Mediation is er geen sprake van een winnaar en een verliezer: u komt samen, onder deskundige begeleiding, tot een oplossing waar beide partijen mee kunnen leven.

GEEN RECHTERLIJKE UITSPRAAK MAAR BEMIDDELING

U draagt het conflict of probleem niet over aan advocaten en rechter, maar houdt zelf grip op het proces. Mediation biedt een oplossing en kan zelfs samenwerking in de toekomst weer mogelijk maken.

Dit komt doordat tijdens Mediation wordt ingegaan op de “belangen” die partijen hebben, niet alleen op standpunten. Of  het juridische gelijk of ongelijk. U kunt uw verhaal kwijt, ook aan de andere partij. Misverstanden kunnen worden opgehelderd. Samen worden afspraken gemaakt waar beide partijen zich in kunnen vinden

MEDIATION ALS OPLOSSING VOOR UITEENLOPENDE CONFLICTEN

Veldink & Partners verzorgt mediations op uiteenlopende terreinen, denk aan:

  • echtscheiding/ – beëindiging samenwonen
  • verstoorde arbeidsrelaties: samen verder of op een goede manier afscheid nemen?
  • conflict met de overheid/instanties
  • onenigheid over een nalatenschap
  • ontbinding vennootschap of firma (familiebedrijf!)

Naast deze meer traditionele vormen van mediation is Dick Veldink ook gecertificeerd met betrekking tot het  verzorgen van herstelbemiddeling.

GESUBSIDIEERDE RECHTSBIJSTAND

Mediation komt in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (de zgn. toevoeging) voor mensen met een gering inkomen en vermogen.

ONLINE MEDIATION

Voor sommige mensen is online mediation een uitkomst, bijv. in verband met werk of reis-afstanden of verblijf in het buitenland.

Een gratis kennismakingsgesprek kàn!

Neem snel contact op

Bel mij terug