Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

ALIMENTATIE BEREKENEN IS MEER DAN ALLEEN INKOMEN VERDELEN

Het opzetten van een goede alimentatieberekening vraagt een brede onderbouwing.   Niet alleen het inkomen speelt een rol. Er moet ook rekening worden gehouden met fiscale aspecten. Denk aan de fiscale aftrekbaarheid van te betalen alimentatie.

WAARDE VAN POLISSEN EN VERZEKERINGEN

Soms zijn in het verleden polissen afgesloten voor een levensverzekering, periodieke uitkering etc. Ook de waarde van die polissen, nu en in de toekomst, kan van belang zijn bij het vaststellen van de alimentatie.
Datzelfde geldt voor Persoonlijke Verplichtingen.

U NEEMT ZELF DE BESLISSING

Wij maken voor u een uitgebreide berekening, rekening houdend met de verschillende opties. Uiteindelijk neemt uzelf de beslissing neemt welke afspraken u maakt. Die afspraken kunnen dan vervolgens in een op te stellen convenant worden vastgelegd.

HERZIENING ALIMENTATIE

Je bent al een tijdje gescheiden en betaalt alimentatie aan je ex-partner.  Dat kan zowel gaan om partneralimentatie als kinderalimentatie.

Dan veranderen plotseling de omstandigheden: bijvoorbeeld omdat je (veel) minder gaat verdienen.  Of omdat de omstandigheden van je ex-partner gewijzigd zijn. Dat kán een reden zijn om bij de rechter een verzoek in te dienen de alimentatie te herzien.

Daar zitten natuurlijk ook fiscale consequenties aan.  Kinderalimentatie is bijv. niet fiscaal aftrekbaar, partneralimentatie wel. Andersom moet de ontvanger de partneralimentatie als inkomen opgeven bij de belastingdienst.

Wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden en haalbaarheid van een aanpassing!

Een gratis kennismakingsgesprek kàn!

Neem snel contact op

Bel mij terug