Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Raad voor Rechtsbijstand verwijst naar mediation online

mediation online

Optie in crisistijd: online mediation

De Raad voor Rechtsbijstand heeft in een nieuwsbrief laten weten dat het mediators en partijen vrij staat om, in verband met de coronacrisis, de mogelijkheid van mediation op afstand te onderzoeken.  Mediation online dus.

Vereniging Online Mediators

De Vereniging Online Mediators Nederland (VOM, opgericht in 2012) heeft als reactie daarop benadrukt dat in Nederland al een goed en veilig internetplatform functioneert. Dat platform is geaccepteerd door de Raad voor Rechtsbijstand.  Binnen dat platform kunnen klanten en getrainde onlinemediators op een veilige manier met elkaar communiceren, zowel schriftelijk als ook  door middel van veilige video-conferencing.

Beveiligd platform

De VOM heeft daarvoor nieuwe software laten ontwikkelen die het de online mediator mogelijk maakt om binnen een beveiligd platform met klanten van gedachten te wisselen, concepten en overeenkomsten uit te wisselen en te accorderen.

Op deze manier is het mogelijk te werken met een professionele vorm van online mediation, waarbij het gehele proces in een veilige internetomgeving wordt ondersteund.

Dick Veldink: ervaren online mediator

Dick Veldink, één van de oprichters van de VOM, heeft sinds een voorafgaande  pilot van het Ministerie van Justitie in 2009/2010 ruime ervaring met online mediation.  Het kan daarbij zowel gaan om situaties waarin partijen elkaar liever niet fysiek willen treffen als om partijen die op grote geografische afstand van elkaar wonen of verblijven.

Zie ook onze pagina over mediation online: een effectief alternatief https://www.veldink-partners.nl/mediation-online/

Neem vandaag nog contact op om te bespreken of dit voor uw situatie een optie zou kunnen zijn!

https://www.veldink-partners.nl/contact/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug