Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Overnemen woning na scheiding gemakkelijker

huis-scheiding

Meer lenen door wijziging voorwaarden NHG

Bij de huidige strenge regels en normen voor het afsluiten van een hypotheek kan het moeilijk worden om alléén de financiering  rond te krijgen dat nodig is voor het overnemen van de woning en om je ex uit te kopen.

Uitbetalen overwaarde aan ex-partner kan fors oplopen

Wie gaat scheiden en een koopwoning heeft moet de ex-partner vaak de helft van de overwaarde uitbetalen. Dat kan, als er flinke overwaarde is, om grote bedragen gaan. Als dat niet lukt staan vaak beide ex-partners op straat.

Bij scheiding lenen boven de gangbare acceptatienormen

De voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bieden nu de mogelijkheid om de hypotheek op te hogen, waarbij wordt gekeken naar het inkomen en het reële uitgavenpatroon van de aanvrager. Dat in tegenstelling tot een “gewone” hypotheekaanvraag waar de bestaande acceptatienormen leidend zijn. Als de bank vaststelt dat de aanvrager de kosten voor de uitkooplening kan dragen staat de NHG garant.

Voor veel mensen dé oplossing om toch in het eigen huis te blijven wonen

Bij een proef in 2019 zijn bijna 1000 mensen op deze manier geholpen om toch hun huis te behouden. Deze mogelijkheid is dus nu standaard in de NHG-voorwaarden opgenomenl.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug