Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up
kinderen en scheiding

Co-ouderschap en kindgebonden budget

Koppeling kindgebonden budget en kinderbijslag

Een zogenoemd kindgebonden budget kan uitsluitend worden aangevraagd door de ouder die ook de kinderbijslag ontvangt. Wanneer u als ouders uit elkaar gaat moeten hier dus afspraken over gemaakt worden.

Kindgebonden budget is inkomensafhankelijk

De aanspraak op kindgebonden budget is inkomensafhankelijk.  De hoogte van het budget wordt dus gebaseerd op het inkomen van de ouder die het kindgebonden budget aanvraagt.

Co-ouderschap – samen de gunstigste oplossing zoeken.

Heeft u co-ouderschap? Kijk dan samen welke constructie voor u het meest gunstig is.  Bijvoorbeeld een verdeling van 50/50 of juist heel anders. Meer informatie vind u op de websites van de Sociale Verzekeringsbank:

Kindgebonden budget | Kinderbijslag | SVB

en de belastingdienst:  Moet ik mijn kindgebonden budget wijzigen als we gaan scheiden of uit elkaar gaan? (belastingdienst.nl)

Afspraken over verdeling toeslagen

Als u samen de meest gunstige constructie heeft gekozen is het verstandig goede afspraken te maken over de verdeling en besteding van deze budgetten.  Dat kan bijvoorbeeld door een gezamenlijke kindrekening te openen. Of juist niet gezamenlijk maar wel elk een kindrekening zodat beide ouders inzicht hebben in de bestedingen.  Tevoren kan worden afgesproken welke kosten, denk aan kleding, school, lidmaatschappen, zakgeld, daar wél en niet van betaald worden.

Wij helpen u er samen uit te komen

Op gevechten over budgetten en toeslagen zit niemand te wachten. Wij begeleiden u om samen tot goede afspraken te komen. Wij hebben ervaren dat een dergelijk traject vrijwel altijd slaagt. Maak dus snel een afspraak! Mogelijk komt u ook in aanmerking voor rechtsbijstand, een zogeheten toevoeging, dat geldt ook voor mediation. Wij helpen u bij de aanvraag!

https://www.veldink-partners.nl/contact/

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug