Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Partners maken ruzie over geld

Geld  als bron van onenigheid in relatie

Het Nibud heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop stellen omgaan met hun financiën.  Uit het Nibud rapport geld en relatie 2019 blijkt dat 25 % van de Nederlandse stellen ruzie maakt over geld. Zij verschillen van mening over de manier waarop zij met hun geld omgaan. En als er bezuinigd moet worden is er vooral onenigheid over de vraag  waarop bezuinigd moet worden.

Moeite met rondkomen

Als mensen moeite hebben om rond te komen, geldzaken lastig vinden of er als betalingsproblemen zijn, blijkt er sneller onenigheid over geld te ontstaan.

Eén grote pot of gescheiden rekeningen?

Het grootste deel van de stellen stort alle inkomsten in één grote pot. Daarbij maakt het niet uit of de één meer verdient dan de ander. Mensen die daarvoor kiezen doen dat meestal omdat ze dat gemakkelijk vinden.
Ruim 10% van de stellen kiest er voor de gezamenlijke uitgaven naar verhouding van de hoogte van hun inkomen te verdelen. Zij kiezen hiervoor omdat ze dat het eerlijkst vinden.

Elkaar op de hoogte houden van geldzaken

De meeste stellen maken afspraken over geldzaken en dan vooral over wie wat betaalt en hoeveel gespaard zal worden
Het Nibud raadt stellen aan om de bijzonderheden maandelijks met elkaar te bespreken. Niet alleen om misverstanden te voorkomen, maar ook om ervoor te zorgen dat beide partners op de hoogte te zijn van het financiële reilen en zeilen van hun huishouden

Kom je er samen niet uit?

Kom je er samen niet uit? Dat kan tot veel stress in de relatie leiden. Goede afspraken kunnen dat voorkomen. Maak een afspraak met de mediator. Om samen tot goede afspraken te komen. Bel vandaag nog voor vrijblijvende informatie.

Bron: Nibud

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug