Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Aanvulling werkwijzer Poortwachter UWV

UWV houdt rekening met Corona omstandigheden

Een medewerker die bijna 2 jaar ziek is vraagt een arbeidsongeschiktheidsuitkering aan bij UWV. Op dat moment gaat UWV toetsen of voldaan is aan de re-integratieverplichtingen.

Re-integratie gezamenlijk verantwoordelijkheid

De re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever én werknemer.  Dat betekent dat goed overleg noodzakelijk is. Welke route wordt gekozen? Lukt re-integratie in het eigen werk of moet toch naar ander werk worden gekeken? Van al die inspanningen moet een verslag worden gemaakt dat bij de aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering naar UWV moet worden gestuurd.

Toetsing UWV aangepast aan omstandigheden Corona

UWV  beoordeelt (toetst) vervolgens of aan alle verplichtingen is voldaan. Het kan natuurlijk zo zijn dat door de corona maatregelen de re-integratie vertraging heeft opgelopen of dat afspraken praktisch niet uitvoerbaar bleken te zijn. UWV heeft laten weten dat de Werkwijzer Poortwachter, waarin beschreven staat hoe getoetst wordt, nu is aangepast aan de omstandigheden.

Meer weten? Lees hier het hele bericht. https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/addendum-werkwijzer-poortwachter/index.aspx

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug