Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Op weg naar Beëdigd Mediator

arbeidsconflict

Wetgeving mediation opnieuw op de agenda

In de afgelopen jaren hebben verschillende ministers en kamerleden zich ingespannen om te komen tot een wet die mediation gaat regelen. Maar zoals dat vaker gaat: de minister vertrok en het proces lag stil.

Het is verheugend dat minister Dekker nu van plan is een nieuw wetsvoorstel mediation in consultatie te brengen. Dat voorstel bouwt voort op de al bestaande mediationpraktijk en een al langer bestaande ontwerpwet, waaraan ook mediator Dick Veldink destijds heeft meegewerkt.

Mediation krijgt steeds meer een volwaardige plaats in de samenleving. Het kiezen voor mediation bijvoorbeeld in een arbeidsconflict, zakelijk geschil of familiekwestie, is steeds meer de eerste keus geworden, vóór een gang naar de advocaat en de Rechtbank.

Het is een goede ontwikkeling dat de in de praktijk opgebouwde kwaliteit van mediation en mediators in Nederland ook wordt geborgd door de overheid en het beroep van mediator verder wordt uitgebouwd. Burgers krijgen zo de zekerheid van een goede, gekwalificeerde en wellicht binnenkort een beëdigde mediator.

We houden u hier op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!

Heeft u intussen een conflict, een kwestie of behoefte aan advies?

Neem meteen vrijblijvend contact met ons op.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug