Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Goede beoordeling: feit of fictie?

Het jaarlijkse beoordelingsgesprek: alles prima?

Het is weer de tijd van de jaarlijkse beoordelingen! Hoe gaat dat in uw bedrijf? Wordt het een echt gesprek  of draaien jullie met elkaar om de hete brij heen?  Het is een bekend fenomeen: werkgever geeft jaarlijks een goede beoordeling. Ach, er zijn wel wat ontwikkelpuntjes, maar de werknemer belooft vlot daaraan te gaan werken.

 Of toch niet?

Totdat de bom barst.  De werkgever wil nú van werknemer af, want die functioneert niet.  De laatste is of houdt zich stomverbaasd. Hij heeft toch altijd een goede beoordeling gehad?
De werknemer is per saldo met die “goede beoordelingen” dus niet gespaard, maar zelfs benadeeld. Hij heeft door deze gang van zaken ook niet de mogelijkheid gekregen zijn functioneren te verbeteren.  Waarschijnlijk was hij zichzelf ook wel bewust van de wat mindere punten, maar als dat nooit is uitgesproken is het ook lastig daar aan te werken.

Moet het anders?

Zorg dat je als werkgever en werknemer open en eerlijk met elkaar in gesprek blijft, ook, of juist, over de punten die minder lekker lopen. En spreek af wat anders moet en hoe je dat gaat bereiken.

 Afscheid nemen

En zie je dan toch geen gezamenlijke toekomst?  Dan hoeft dat niet een nare juridische strijd te worden. Vaak kun je er samen heel goed uitkomen.  Een outplacementtraject, een opleiding.   Het is verstandig een dergelijk traject te laten begeleiden door een gespecialiseerde mediator.  Zo kun je samen tot een oplossing komen die voor iedereen acceptabel is.

Arbeidsmediation

Veldink & Partners heeft veel ervaring met mediation in arbeidszaken.  Bel ons vrijblijvend voor informatie!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug