Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mediation zorgt voor oplossing conflict Eneco

Eneco legt conflict met aandeelhouders bij

 

Resultaat van inschakelen bemiddelaar

Een conflict over de privatisering van het energiebedrijf is na inschakeling van een bemiddelaar opgelost.

Inschakelen mediator na escalatie

Vorige maand werd besloten een mediator in te schakelen om de impasse tussen de aandeelhouders en de bedrijfstop van Eneco te doorbreken. Aanleiding tot die bemiddeling was een explosieve brief waarin de aandeelhouders dreigden het vertrouwen in de raad van commissarissen op te zeggen.

De gemeenten verweten de toezichthouders dat ze in het verkoopproces van Eneco te weinig weerwerk geven aan  de bestuursvoorzitter.

Maanden opgestapelde irritaties

Eneco noemde de actie van de aandeelhouders  eerder „onverantwoordelijk en schadelijk voor Eneco, haar aandeelhouders, alle andere belanghebbenden en het privatiseringsproces”.  Gevreesd werd dat het conflict, dat recent is geëscaleerd maar het resultaat is van maanden aan opgestapelde irritaties, uiteindelijk bij de Ondernemingskamer zou moeten worden beslecht.

Concrete afspraken gemaakt

Gelukkig hoefde het niet zover te komen. Onder leiding van een mediator met kennis van zaken zijn er „concrete afspraken” gemaakt over investeringen, beloningsbeleid en de „continuering van de duurzame strategie”, staat te lezen in een gezamenlijk persbericht van Eneco en de aandeelhouders. Wat die afspraken precies inhouden, is niet bekendgemaakt.

Zakelijke mediation

Een mediator met kennis van zaken over ondernemingsrecht is veel meer dan een procesbegeleider. Hij kan snel tot de kern van de zaak komen en heeft kennis van de onderliggende structuur.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug