Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

In januari vaker scheiden dan trouwen

scheiden-regelen-mediation

Vanaf 2010 worden er in de maand januari in Nederland meer scheidingen dan huwelijken geregistreerd.  Januari blijkt de minst populaire maand om te trouwen. Een scheiding komt juist vaak wél in januari, na alle feestdagen en bij de start van een nieuw jaar.

Scheiden op oudere leeftijd

Getrouwde stellen zijn steeds ouder op het moment dat zij hun huwelijk beëindigen. Mannen die in 1950 in een echtscheiding verwikkeld raakte, waren gemiddeld 38,4 jaar oud. De vrouwen waren iets jonger, namelijk 35,6 jaar. In 2017 zijn mannen gemiddeld bijna tien jaar ouder als zij scheiden (47,4). Huwelijken duren daarnaast ook steeds langer voordat zij uiteindelijk beëindigd worden. In 1950 scheidden stellen na gemiddeld 11,2 jaar huwelijk. In 2017 was dit na gemiddeld 15,1 jaar.

Gescheiden inwoners Meppel en omgeving

In de gemeente Staphorst woont landelijke het laagste percentage gescheiden mensen, nl. 3,3. In Heerlen het hoogste percentage, 13,5

In Meppel en omgeving ziet het lijstje er als volgt uit:

  • De Wolden 7,1
  • Hoogeveen 8,8
  • Meppel 10,1
  • Staphorst 3,3
  • Steenwijkerland 8,5
  • Westerveld 8,3
  • Zwolle 8,9

Scheiden doe je samen: mediation

Het is belangrijk tot een goede afronding van huwelijk of relatie te komen. Dat doe je dus samen. Pijn en verdriet mogen er zijn. Bij de mediator kun je onder deskundige begeleiding tot goede afspraken komen. Om te zorgen dat pijn en verdriet niet onnodig groot worden. En je beiden weer verder kunt met je leven.  Maak een afspraak, wij informeren u vrijblijvend.

bron: echtscheidingsmonitor

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug