Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Als de prins van het witte paard valt

Scheiden Meppel

Mediatorsfederatie ondersteunt initiatief financiële zelfredzaamheid vrouwen

Slechts 54% van de Nederlandse vrouwen van 20-64 jaar is economisch zelfstandig. Ingrid de Graaf, Topvrouw van het jaar,  heeft een actieplan aangeboden aan de minister om de financiële zelfredzaamheid van vrouwen te vergroten. Het Actieplan heeft als doel vrouwen te helpen meer regie te krijgen over hun eigen leven, maar ook om schulden te voorkomen.
 

Koopkrachtverlies na scheiding

Uit cijfers van het CBS over de periode 2012-2014 blijkt dat ingeval van een scheiding mannen er gemiddeld 0,2% in koopkracht op achteruit gaan. Vrouwen gaan er gemiddeld maar liefst bijna 25% op achteruit na een scheiding.
Ook uw prins kan van het witte paard vallen

In een radio interview stelde Ingrid de Graaf dat vrouwen zich vaak onvoldoende realiseren dat de prins ook van het witte paard af kan vallen, met alle financiële gevolgen van dien.  Een groot deel van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het percentage beëindiging geregistreerd partnerschap stijgt.

Samenwerking om de financiële gevolgen van een scheiding in kaart te brengen

Het initiatief van Ingrid de Graaf, directielid van Aegon, wordt ondersteund door uiteenlopende partijen die hun kennis en kunde beschikbaar stellen om de financiële zelfredzaamheid te bevorderen.  Ook de Nederlandse Mediatorsfederatie ondersteunt de plannen.

Mediator zorgt voor evenwicht in kennisniveau van partijen

In een scheidingssituatie kan het voorkomen dat de ene partner beschikt over meer financieel inzicht en kennis dan de ander. Het is de taak van de mediator om hier alert op te zijn en te zorgen dat beide partijen  gelijk begrijpen wat de gevolgen zijn van  de te maken afspraken

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug