Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Oud minister krijgt mediation aangeboden

img-base

 

OM biedt Camiel Eurlings mediationtraject aan

Herstelbemiddeling of mediation in strafrecht is een relatief nieuwe tak van mediation.
Recent werd deze vorm van mediation opgelegd aan oud-minister Camiel Eurlings.Het Openbaar Ministerie heeft hem een mediationtraject aangeboden in de zaak rondom de aangifte van mishandeling door zijn ex-vriendin. Eurlings zou zijn vriendin vorig jaar juli hebben geslagen. De vrouw deed in december aangifte van mishandeling. Het OM onderzocht de zaak en ziet genoeg bewijs voor ‘eenvoudige mishandeling/ huiselijk geweld’.

In gesprek met ex-vriendin

Eurlings moet nu van het OM om tafel met zijn ex- vriendin. De voormalig politicus meldt dat hij ‘constructief en welwillend’ zal meewerken aan het bemiddelingstraject. Daaraan kunnen beide partijen op vrijwillige basis meedoen. Het verloop ervan wordt later beoordeeld. Volgens het OM is dat gebruikelijk in zaken rond huiselijk geweld.

Bij positieve uitkomst mediation als regel geen strafoplegging

Komen de partijen er samen uit, dan betekent dat in de regel dat het OM niet meer overgaat tot het opleggen van een straf.
Bent u partij in een strafrechtelijk onderzoek? Neem dan nu contact met ons op om te bespreken of mediation in uw situatie een goede oplossing is en een strafblad kan voorkomen.

Neem met mij over dit onderwerp contact op

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug