Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Voortgang mediation in strafzaken

Website VP afbeelding

Herstelbemiddeling krijgt toch vervolg

Eind vorig jaar besloot toenmalig minister Van der Steur te stoppen met de pilots ‘mediation in strafzaken’ bij de aangesloten zes parketten en rechtbanken. Dit leidde tot veel protest en onrust.

Brede steun voor amendement mediation in Strafrecht

Gelukkig is er nu positief nieuws te melden. Na een succesvolle lobby in de Tweede Kamer, onder meer van de Mediators verenigingen VMSZ en de NMv, diende PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt een amendement in dat de definitieve uitrol van mediation in strafzaken over heel Nederland mogelijk moest maken. Dit amendement werd bijna Kamerbreed gesteund.

Uitvoering amendement

Inmiddels is de uitvoering van het amendement zo ver dat het ernaar uit ziet dat rond april verwijzingen vanuit alle arrondissementen voor mediation in strafzaken mogelijk zouden moeten zijn. En vooruitlopend daarop wordt bij de zes parketten/rechtbanken uit de eerdere pilot een voorstart gemaakt met de meest prangende zaken die nu al op doorverwijzing wachtten. Hiermee krijgt herstelgericht strafrecht eindelijk de inbedding die het verdient.

Zelf partij bent in een strafzaak?

Bent u als slachtoffer of veroorzaker partij in een strafzaak? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug