Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Langer doorwerken – Duurzame inzetbaarheid

Werkgever en werknemer samen verantwoordelijk

Welk kabinet er ook komt, het ziet er niet naar uit dat de stijging van de pensioenleeftijd wordt teruggedraaid.  We moeten allemaal langer doorwerken en aan die gedachte is nog niet iedereen gewend.

Op een fijne manier doorwerken

Het is dan wel fijn als dat doorwerken ook prettig is.  Dat hoeft geen probleem te zijn. De meeste zestigers zijn fitte mensen die volop in het leven staan.  Soms is dat anders en vinden mensen het moeilijk om mee te gaan met wéér een nieuw programma, werkwijze of de zoveelste reorganisatie.

Tijdige bewustwording en actie

Werkgever en werknemer zijn samen verantwoordelijk voor een duurzame inzetbaarheid. Hoe je dat doet? Door met elkaar in gesprek te blijven. Gewoon in het dagelijks werk, maar juist ook in functionerings- en beoordelingsgesprekken.  Hoe zien beide dat?  Wat vraagt de werkgever en wat heeft de werknemer nodig (opleiding, training) om dat te kunnen bieden? Wil de werknemer misschien nog graag iets anders gaan doen? Welke mogelijkheden zijn daarvoor?

Als het dan toch niet lukt – exitmediation

Het kan natuurlijk voorkomen dat het ondanks alle goede wil door uiteenlopende omstandigheden niet (meer) lukt. Wij kunnen u begeleiden om ook dan met elkaar het gesprek aan te gaan en samen tot een oplossing te komen. Een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Dat kan het vertrek van de werknemer zijn, maar evenzogoed het vinden van een andere functie of detachering bij een extern bedrijf.
Neem vandaag contact met ons op!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug