Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Rechtbank Zwolle start pilot gesprek met kinderen

Meer rekening houden met wensen van kinderen bij scheiding

Eerst met de kinderen praten, dan pas scheiden

In Zwolle gaat de Rechtbank een pilot starten om te bekijken hoe bij een echtscheiding meer rekening kan worden gehouden met de wensen van kinderen.

Kort samengevat is het de bedoeling dat ouders met hun kinderen een gesprek voeren over de manier waarop ze de zorgtaken na de scheiding gaan verdelen. Een verslag van dat gesprek moet via de advocaten aan de rechter worden voorgelegd.  De Rechtbank zal geen genoegen nemen met een standaardantwoord.  Het moet duidelijk zijn dat er écht met de kinderen is gesproken.  Geen gesprek? Dan neemt de Rechtbank het echtscheidingsverzoek niet in behandeling.

Een sympathiek plan. Bovendien worden ouders gesteund door tips en suggesties over acht thema’s. Denk aan omgangsregeling, vakanties, verjaardagen.

Mediation bij scheiding in Zwolle, of in Meppel, Heerenveen, Staphorst, Genemuiden….

Maar ook zonder die verplichting is het  niet meer dan vanzelfsprekend dat ouders en kinderen samen tot afspraken proberen te komen.  Dat kan lastig zijn, maar onder deskundige begeleiding van een mediator is het heel goed mogelijk om tot een plan te komen waar iederéén zich in kan vinden.  De mediator is als jurist ook goed op de hoogte van alle juridische aspecten die de afspraken met zich meebrengen, zodat ook die kant goed geregeld is.

Neem met mij over dit onderwerp contact op

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug