Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Wie bezittingen verzwijgt bij scheiding raakt ze kwijt

Miljardair moet na scheiding schip overdragen aan ex-vrouw

Een Russische miljardair moet op bevel van een Londense rechtbank zijn schip ter waarde van $ 492 miljoen overdragen aan zijn ex-vrouw.  Hij had gedacht slim te zijn door verborgen te houden dat hij eigenaar van dat schip is. Hij deed dat door het eigendom te verhullen achter een serie bedrijven. Bovendien zorgde hij dat het ver buiten de Engelse territoriale wateren lag. Nu blijkt dat hij wel degelijk eigenaar is  gaat het gehele eigendom over op zijn ex-vrouw. (bron: AD)

Wie bezittingen verzwijgt bij scheiding raakt deze kwijt, ook in Nederland

Ook de Nederlandse wetgeving kent een dergelijke bepaling bij het ontbinden van de huwelijksgoederengemeenschap. Artikel 194 lid 2, boek 3 BW bepaalt dat wie opzettelijk tot de gemeenschap behorende goederen verzwijgt, zoek maakt of verborgen houdt, zijn aandeel daarin verbeurt aan de ander.  De ander wordt dan volledig eigenaar van dat goed.  Die postzegelverzameling, dat schilderij of die bijzondere munten kun je dus maar beter niet verborgen houden.  Het is een kwestie van delen of alles kwijt raken.

Samen naar de mediator

Bij mediation maak je samen afspraken over de verdeling bij een scheiding. Je bent vrij om te beslissen hoe je dat wilt doen. De mediator begeleidt jullie. Hij is ook verplicht te zorgen dat de één de ander niet overruled omdat hij of zij veel beter op de hoogte is van allerlei regels. Zo kom je in mediation samen tot afspraken waar je allebei mee verder kunt!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug