Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Uit elkaar na een lange relatie

img-base

Veel meer scheidingen na lang huwelijk

Grote impact

In 2015 liepen 800 van die huwelijken op de klippen, tien jaar eerder lag dat aantal nog op 370. ‘Daarbij moet wel aangetekend worden dat er vandaag de dag ook meer stellen zijn die zo lang getrouwd zijn’, zegt Dick ter Steege van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een verklaring voor de stijging heeft het CBS niet.

Percentage scheidingen na lang huwelijk loopt op

Uit onderzoek blijkt verder dat het percentage scheidingen van mensen die al lang getrouwd zijn, denk aan 25, 30, 40 jaar, toeneemt. De oorzaak daarvan kan in verschillende richtingen worden gezocht, zoals toegenomen levensverwachting, minder economische afhankelijkheid etc.

Andere vragen en problemen na lange relatie

Een echtscheiding in een dergelijke situatie brengt andere vragen en problemen met zich mee dan wanneer het bijvoorbeeld gaat om een scheiding in een jong gezin. Er hoeven geen afspraken te worden gemaakt over bezoekregeling of co-ouderschap, dat is waar. Maar na een zo lange periode heeft de scheiding een misschien nog wel grotere impact. Ook volwassen kinderen willen dat hun ouders samen zijn. Misschien zijn er kleinkinderen. De schoonfamilie waar iemand al lang deel van uitmaakt.

Op een goede manier ex-partners worden

Juist dan is het  belangrijk er samen uit te komen. Goede afspraken te maken over de toekomst. Natuurlijk over het financiële en zakelijke deel. Misschien is er samen een bedrijf opgebouwd, vermogen, pensioenrechten. Daar moet op een zuivere manier een verdeling in worden gemaakt. Hoe denk je om te gaan met verjaardagen van kinderen en kleinkinderen? Het is voor kinderen buitengewoon onaangenaam om  op feestjes “het verkeer te moeten regelen” om dat de ouders elkaar niet willen ontmoeten.

Wij begeleiden u om op een goede manier van partners ex-partners te worden én toch samen ouders (of grootouders) te blijven.

Maak vrijblijvend een afspraak met ons!

Neem met mij over dit onderwerp contact op

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug