Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Verlies je alimentatie niet!

Grievend gedrag na scheiding kan alimentatie kosten

Mensen die scheiden van hun partner kunnen beter niet te veel met modder gooien naar hun ex. Dat kan ze namelijk hun partneralimentatie kosten.
Dat blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof Den Haag, waarin duidelijke grenzen worden gesteld aan wat ex-partners elkaar mogen aandoen. Het hof bepaalde dat een man zijn ex-vrouw niet langer een onderhoudsbijdrage hoeft te betalen, omdat zij het recht daarop met haar „malicieus gedrag” verspeelde.

Vrouw laat kinderen valse aangifte doen

De vrouw maakte onder meer haar kinderen wijs dat ze door hun vader werden mishandeld en liet ze daarvan aangifte doen, en ze bedreigde haar ex twee keer met een mes.

Uitzonderlijke uitspraak

De uitspraak is uitzonderlijk, omdat er volgens de wet een verplichting is om alimentatie te betalen vanwege de ,,lotsverbondenheid” die uit het huwelijk voortvloeit

Samen als ouders verder

Hoe naar en verdrietig een scheiding ook is, van een vechtscheiding wordt niemand beter. Voor kinderen is een scheiding zeer ingrijpend. Feit is dat je hoe dan ook samen ouder van de kinderen blijft. In vrijwel alle situaties is het mogelijk door middel van mediation de scheiding op een goede manier af te handelen. Dat geldt zowel voor de  juridische áls de sociale gevolgen.
En wil je de andere partij echt niet zien? Dan is mediation online wellicht een goed alternatief.

Bel 0522-292950 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!

Bron: telegraaf

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug