Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Familiebanden kun je niet deleten

Veel Nederlanders verliezen contact met familie

Het aantal Nederlanders dat het contact met familie verliest, is in 2015 verder toegenomen. Volgens het Netwerk Notarissen heeft 47 procent geen contact meer met één  of meerdere familieleden.  Uit andere cijfers blijkt dat één op de vijf Nederlanders te maken krijgt met een breuk in de familie.

In de meeste gevallen gaat het om ruzies tussen kinderen uit hetzelfde gezin. Behalve over geld en erfenissen , gaan die ruzies over zorg voor de ouders en het niet accepteren van de levenswandel  of de partner van een broer of zus.

Onterven

Uit de peiling van de notarissen  blijkt verder dat 13 procent van de ouders kinderen wil onterven. De reden kan zijn dat er geen contact meer is. Ook komt het voor dat ouders de indruk hebben dat de schoonzoon of -dochter op hun geld uit is.

Goede afspraken voorkomen problemen

Niet alle problemen zijn te voorkomen. Toch kunnen met name ouders  een belangrijke bijdrage leveren aan behoud van goede verhoudingen.
Door zaken goed te regelen en daarmee te voorkomen dat ruzie ontstaat over geld.
Door met name waar sprake is van familiebedrijven de zakelijke kant niet op goed vertrouwen maar zakelijk te regelen.  Dat geeft duidelijkheid en realistische verwachtingen voor alle partijen.

Gaat het in uw familie allemaal goed? Gefeliciteerd! Een goed moment overigens om zaken vast te leggen. Ga met elkaar om tafel en maak afspraken voor minder goede tijden. In alle narigheid van zo’n moment zijn zaken dan in elk geval geregeld. Wij kunnen u daar uitstekend bij begeleiden! Bel of vul  het formulier in op de site,  nu het nog kan…

Neem met mij over dit onderwerp contact op
Bron: NOS.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug