Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Kinderalimentatie en vakantie

Kinderalimentatie en vakantie

De vakanties staan weer voor de deur. Plannen zijn gemaakt, vakanties geboekt. Iedereen verheugt zich er op even uit de dagelijkse sleur te zijn.

Als je gescheiden bent en minderjarige kinderen hebt kan vakantie ook tot de nodige strubbelingen leiden. Jij wilt graag met je kinderen naar het buitenland maar je ex geeft geen toestemming.

Kinderen op vakantie, geen alimentatie?

Of andersom: je ex wil drie weken met de kinderen op reis. Op zich vind je dat prima, maar nu heeft hij of zij gezegd over die drie weken dan ook de kinderalimentatie niet te zullen betalen. Ze zijn immers toch niet bij jou? Mag dat zomaar? Het antwoord is nee. Alimentatieafspraken zijn vaste afspraken waar niet van kan worden afgeweken. Ook als de kinderen met je ex op reis zijn moet de alimentatie gewoon volgens afspraak worden betaald.

Herziening alimentatie

Iets anders is dat er mogelijk sprake is van gewijzigde omstandigheden. Dan kan een verzoek worden ingediend om herziening van de alimentatie. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als één van beiden veel meer of juist veel minder gaat verdienen. Of dat een kind bij de andere ouder gaat wonen, of meer of juist minder dan voorheen.

Zelf afspraken maken over alimentatie

Je kunt bij de Rechtbank een verzoek indienen om de alimentatie te herzien. Maar je kunt ook zelf afspraken maken, of samen in goed overleg bij de mediator. Denk je dat in jouw geval herziening van alimentatie aan de orde kan zijn? Maak gerust vrijblijvend een afspraak om met ons de mogelijkheden te bespreken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel mij terug