Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mediation Online

MEDIATION ONLINE, EEN EFFECTIEF ALTERNATIEF

Soms willen partijen elkaar liever niet in persoon ontmoeten of is het praktisch onhandig om afspraken te plannen, bijv. door werk of reisafstand of verblijf in het buitenland.
Online mediation kan dan een goede optie zijn.
Dick Veldink is Certified Juripax Online mediator, een wereldwijde erkenning.

COMMUNICATIE VERLOOPT BEDACHTZAMER

Online mediation voorkomt emotioneel geladen situaties waarbij de kans bestaat dat het tot escalatie komt. Bij online processen voelen partijen zich meer op hun gemak en kunnen ze online communiceren zonder de “stress” die wordt veroorzaakt door de fysieke aanwezigheid van de andere partij. Het is niet noodzakelijk om direct te reageren. Dat heeft als resultaat dat de communicatie minder emotioneel en bedachtzamer verloopt.

MEDIATION ONLINE, TWEE OPTIES:

  • Mediation online zonder beeldverbinding met 48 uurs reflectie

Praktisch werkt online mediation met een digitaal intakeformulier dat beide partijen moeten invullen. De mediator inventariseert de overeenkomsten en verschillen in uw wensen en start daarna de communicatie. Er is geen sprake van een “chat”: u heeft rustig de tijd om uw reactie te overdenken en bepaalt zelf wanneer u (binnen de afgesproken termijn) reageert.

  • Mediation online met beeldverbinding

In deze opzet wordt er contact gelegd via een videoverbinding. Iedereen blijft in de eigen omgeving, maar je ziet  en hoort elkaar wel.

EEN COMBINATIE VAN ONLINE MEDIATION EN FYSIEKE GESPREKKEN KAN OOK

Het is ook mogelijk een tussenvorm te kiezen, waarbij er bijvoorbeeld eerst een verkennend gesprek is waarna de mediation online wordt voortgezet. Of omgekeerd.

Een online mediation kost in de regel minder tijd dan een gewone mediation en is daarom meestal iets voordeliger.

GESUBSIDIEERDE RECHTSBIJSTAND

Mediation online komt onder voorwaarden in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (de zgn. toevoeging).  Wij kunnen een eventuele aanvraag voor u verzorgen. Zie ook https://www.rechtsbijstand.nl/

Een gratis kennismakingsgesprek kàn!

Neem snel contact op

https://voordeligontwerpen.nl

Bel mij terug